Nipt verlies voor Quintas

Trainer/coach Gerolf Schotanus met de heren van Quintas

LEMMER – Quintas moest het opnemen met 7 man tegen Jumping Five uit Peize. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarbij Quintas van plan was om te laten zien dat zij kans maken op de koppositie in de competitie.

De wedstrijd begon moeizaam maar na een aantal minuten waren het de twee Benjamins van Quintas, Martijn en Ruurd die gebruik maakten van de weinige fouten van Peize door het benutten van de vrijworpen. Toch was het duidelijk te zien dat Quintas ‘te’ gretig was om de bal te veroveren, stand 8-21.

Het tweede kwart – Met nog geen 26 seconden gespeeld was het Mark die een verdedigende fout maakte en een elleboog tegen zijn ribben kreeg. Jammer genoeg moest hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Met 6 spelers lukte het Quintas om zich te herpakken en verdedigend stond het als een huis. Nog herstellend van een enkelblessure, was het Dennis Verbeek die de laatste seconden een buzzer beater raak schoot vanaf de 3 puntlijn. Een prima kwart waarbij Quintas 14 punten heeft gescoord en maar 8 punten tegen kreeg. Stand 22-29.

In de tweede helft werd er sterk gescoord door de forwards. Ruurd Boonstra maakte gebruik van zijn lengte en wist met mooie bewegingen Quintas in het spel te houden. Door goed verdedigend werk waaronder een gretige steal van Lennart Brouwer die hij onderhands met links wist af te maken, bleven de heren druk zetten bij Peize. Stand 33-40

Het vierde kwart mocht Lars Frankema een aantal keer de bal vlakbij de basket ontvangen, hier wist hij goed gebruik van te maken. Ook Sven van de Berg kreeg aanvallend de smaak te pakken en scoorde zowel inside als vanaf de 3 puntslijn belangrijke punten. Stand 46-46

Verlenging: Met maar zes spelers was het conditioneel zwaar, maar Quintas kon de winst al proeven. Er werd over en weer gescoord. Echter het was Quintas dat niet goed wist te profiteren van de vrije worpen, er werden maar 2 van de 7 raak geschoten. Met nog maar 30 seconden te spelen en een 49-50 achterstand ging Dennis Verbeek vol snelheid en kracht een drive maken. Het lukte hem om de bal in de basket te gooien terwijl hij een tik op zijn arm kreeg. Het publiek ging los en Quintas stond voor met 51-50. Het lukte niet om balbezit te houden en zo was het Jumping Five dat de laatste score maakte. Stand 51-54.