Leerlingen Technium bouwen heuse robot

Vanaf links: docent Bianca Pheijffer, Tijmen Dragt, Remco van Dellen, Matthew Mulder, Anouk Knol, Hidde Wind, Jelte Eize Stuiver, Wout Boersma.

LEMMER – De leerlingen van Technium (groep 7 en 8, CBO Meilan) hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun nieuwe project. Op weg naar een duurzame wereld bouwden zij een heuse robot van materialen die zij recyclen. Alles was hierin mogelijk, van tennisrackets tot het slopen en hergebruiken van dvd-spelers. Techniekdocent Bianca Pheijffer is zeer trots op haar leerlingen. “Echt alles hebben ze zelf bedacht. De onderdelen hebben ze bij elkaar gezocht en een doel gegeven. Tekeningen gemaakt en oplossingen gevonden voor praktische problemen. Dit was een groot project. Ik ben bijzonder trots op dit team.”

Zeven leerlingen van verschillende basisscholen die vallen onder het bestuur van CBO Meilan mogen meedoen aan een samenwerking met middelbare school Zuyderzee Lyceum in Lemmer.
Het project Technium biedt leerlingen 1 dag per week de mogelijkheid hun praktische vaardigheden op het gebied van techniek te combineren met onderzoekend leren. Technium bestaat uit kleine techniekopdrachten in combinatie met excursies naar het bedrijfsleven. De praktijk wordt in of buiten het lokaal onderzocht. Verder werken de leerlingen aan een persoonlijk leerdoel. Dit wordt op natuurlijke manier geïntegreerd in de les. Technium wordt ook aangeboden op het Kei College en Norwin College in Heerenveen.