Dammer Muurling uitgeschakeld in bekertoernooi

De afgelopen speelronde zijn de kwartfinales in het bekertoernooi gespeeld. De charme van dit toernooi is dat de laagst geklasseerde speler, volgens de eindstand van de vorige competitie, genoeg heeft aan een remise om in het toernooi te blijven. Feike Muurling, dit seizoen goed op dreef en nog ongeslagen in alle competities, had tegen Joop Beetsma genoeg aan een remise om door te gaan. Maar Feike, vooraf door Joop nog op een lekker speculaasje getrakteerd, verslikte zich in het eindspel in een 4 om 4 doorbraakcombinatie en kreeg dus zijn eerste nederlaag voor de kiezen.
Ook een echte bekerkraker was het duel tussen Peter Achterstraat en Bouke van der Werff, waarbij Peter moest winnen. Beide spelers trokken fel ven leer en wisten elk een dam te veroveren. Uiteindelijk bleek schijfwinst voor Peter voldoende voor een plaats in de halve finale.
Ook voor Marjan Rutgers werd het een glorieuze avond, mede door een blunder van Jelle Jellesma vergezeld zij Peter nu in de halve finale en was het dus dubbel feest in huize Achterstraat. Zwaantje van der Werff leverde een uitstekende prestatie door routinier Gabe Heijboer, die genoeg aan remise had, met verzorgd en secuur positiespel uit te schakelen en dus ook naar de halve finale.