Mineke stopt na 40 jaar in de zorg

LEMMER  – Na 40 jaar trouwe dienst gaat Mineke Koeslag met pensioen. Ze is sinds 1979 werkzaam in de zorg en heeft met veel plezier gewerkt als wijkverzorgende bij Thuiszorg Zuid-West Friesland, zowel in team Lemmer als in team Stavoren.

In 1979 is Mineke als gezinsverzorgster begonnen bij Madi, oftewel Maatschappelijk Dienstverlening, in Lemmer. Het bedrijf was destijds o.a. gevestigd in het gebouw van Us Thús. Haar werkzaamheden bestonden uit het vervangen van de vrouw des huizes bij ziekte, de bezigheden bestonden uit huishoudelijke zorg en opvang van kinderen. In het werkgebied Lemsterland was ze een bekend gezicht en kwam ze bij vele generaties over de vloer, van grootouders tot kleinkinderen.
Hierna is ze met veel plezier begonnen bij de Thuiszorg.
‘Het contact met de cliënten heeft altijd centraal gestaan, dit geeft je veel energie en voldoening’, aldus Mineke. Bij de Thuiszorg was het door strengere regels niet langer mogelijk om een boodschapje te doen of een wandeling te maken met de cliënt. Echter steekt Mineke in haar vrije tijd ook graag de handen uit de mouwen om een boodschapje te doen voor ouderen. Destijds maakte de thuiszorgmedewerkster deel uit van een team van drie verzorgden die verantwoordelijk waren voor heel Lemmer.
De laatste 2 jaar was ze wijkverzorgende in Stavoren. De fiets, waarop ze in weer en wind door Lemmer trapte, werd verruild voor de auto. Maar de ritten naar Gaasterland bleken bijzonder mooi. “Onderweg is het is altijd weer genieten van het landschap, de echte natuur”.
Als Lemster was het voor mij eerst wel even wennen in Gaasterland. Maar de cliënten waren allemaal gemoedelijk, gastvrij en aardig. Wat prachtig is om te horen is het eigen taaltje van Hindeloopen, schitterend!
Bij het dag zeggen tegen haar cliënten, klonk vooral de vraag: “Wanneer kom je langs voor een bakje? Je weet waar ik woon!”.
Haar ‘loopbaan’ werd afgesloten met een afscheidsetentje in restaurant De Baai. Mineke heeft nu alle tijd voor hun jonge Labrador pup en het geven van yogalessen. Daarnaast zet ze zich in voor het milieu met de actie Ho! Net yn ‘e Kliko!

“Contact met mensen, dat is hèt”
Zo heeft ze aan 40 jaar zorg, mooie verhalen overgehouden van bijzondere mensen.