PvdA: `Hoe maken we 30 km-wegen veiliger´

LEMMER – Volgens burgemeester en wethouders zijn de 30 en 60 kilometer gebieden in de gemeente nogal sober ingericht en zouden er meer maatregelen moeten worden getroffen om ze veiliger te maken en mensen dus echt die 30 of 60 kilometer te laten rijden. Geld en de belangen van verschillende weggebruikers zouden daar een rol in spelen.
De PvdA wil nu weten hoeveel 30 kilometer gebieden er zijn binnen de grenzen van DFM en hoeveel er nog zouden moeten worden ingericht. Ook wil ze weten wat er nodig is om deze gebieden voor alle weggebruikers veilig te maken en wat dit gaat kosten.
B&W heeft al aangegeven dat er meer maatregelen genomen zouden moeten worden om er voor te zorgen dat mensen inderdaad maar 30 km per uur gaan rijden. De PvdA vraagt nu of al die maatregelen dan ook echt nodig zijn in de ogen van het college. Ze wil verder een overzicht van gebieden die veiliger zouden moeten worden en wanneer die klaar zouden moeten zijn. Ook wil de PvdA namen van wegen die de komende tijd al direct veiliger gemaakt zouden moeten worden.