Eerste rit naar oud-ijzerboer in Balk

LEMMER – Tromgeroffel op zaterdag….. een spannende dag.
De eerste rit naar ijzerboer Hamstra Metaalrecycling in Balk.

Zaterdagmorgen kon men nog ijzerwerk brengen naar de loods in Lemmer, aangeboden door DAM Vastgoed.
We kregen spontaan hulp bij het legen van de loods en het vullen van de kipper. Joram van der Feen, de broer van Melle waar we de kroonkurken voor sparen, had een tractor met kipper geregeld. Na een goed uur hadden we de klus voltooid en stond de rit naar Balk te wachten. Het was nog even lastig de tractor met chauffeur te begeleiden op de route als je geen idee hebt waar een tractor wel/niet komen mag. Uiteindelijk arriveerden we bij de oud-ijzerboer Hamstra Metaalrecyclng. Wat een ontzettend leuk en spontaan team werkt daar die ons verder heeft geholpen bij het afleveren van de lading. Al met al een uur werk.

Gratis container

Er volgde een lekker bakje koffie en een goed gesprek. Meneer Hamstra vertelde dat hij vaker goede doelen steunt. Zo bood hij ons een gratis container aan die we ergens in Lemmer mogen plaatsen. We hopen nu dat iemand een vrije plek voor de container heeft op een afgesloten terrein. Dan kan er ook meteen oud ijzer verzameld worden, dat weegt zwaarder en dan gaat de cash sneller omhoog. Daar gaan we tenslotte voor.
Dan wordt de volle container voor ons opgehaald. Nou wat een luxe, mits we een plekje hebben uiteraard.

Opbrengst
Zaterdag ontving Angela Winters € 220,00 voor de 1420 kg aan kroonkurken. En als extraatje van Hamstra Metaalrecycling € 25,00.
Het is dan ook fantastisch dat de horeca in Lemmer en omstreken zo geweldig meespaard.
Daarnaast wordt er ook veel door particulieren ingeleverd aan de Grote Beer 71.

De familie Feenstra ging er zaterdag zelf ook nog op uit. Met een uitgestippelde route door Nederland hadden zij een flinke vangst van 370 kg bij de verzamelpunten. En wederom was er oud ijzer ingebracht. Dat tikt weer lekker aan voor een volgende route naar de ijzerboer in Balk.
U kunt de actie volgen op Facebook via Rolstoelbus voor Sven/Melle
Alie en Angela Winters