“Kultuur in de Kringloop” – Miniconcerten

LEMMER – Onder de noemer “Kultuur in de Kringloop” gaan vanaf 25 mei een reeks miniconcerten van start in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer.
Vanaf die datum zal er met enige regelmaat een diversiteit aan muziek te beluisteren zijn. De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.
De aanvang van ieder concert is 14.00 uur en de toegang is gratis.

Op 25 mei starten we met “Katmarfolk”, muziek voor straat, kerk en kroeg.
Katmarfolk speelt traditionele muziek uit vrijwel alle landen van Europa, van middeleeuws tot 20e -eeuws , waaronder ook werk van Mozart, Händel en Purcell, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, dwarsfluit, tinwhistle en trekharmonica. Het liefst spelen ze op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafés en kerken. Kerkorgels worden daarbij graag gebruikt.
De instrumenten van Katmarfolk:
Katrinus bespeelt Trekharmonica’s in toonsoorten d-g, c-f, c-g, Ierse Harp, doedelzak in G, Bodhran, Bandoneon, Concertina.
Marie bespeelt Doedelzakken in g, d en f, de Gallicische Gaita, en de Zweedse Sackpipa, Dwarsfluit, Tinwhistles, Lowwhistle, Bodhran en Kerkorgel