Van één muisje naar ontelbare knuffeltjes

Nathalie zet handtekening voor ‘Stichting Muis Jantje’ in het bijzijn van de notaris.

LEMMER – Wat begon met een knuffeltje voor haar oma Jantje is in 4 jaar tijd uitgegroeid van een Facebookgroep tot ‘Stichting Muis Jantje’.

Nathalie Droesbeke (31) uit Lemmer had vier jaar terug een muisje gehaakt voor haar oma Jantje. Oma had Alzheimer en Parkinson. Het muisje en oma waren onafscheidelijk.
Het knuffeltje ging dan ook mee met haar laatste reis.

Korte tijd later vroeg haar opa of ze nog een paar muisjes wilde haken voor de dagbesteding, de plek waar oma haar laatste jaar veelal kwam. Al vrij snel rinkelde de telefoon of ze nog meer wilde maken, want de bewoners maakten ruzie om de muisjes.
Dit was de aanzet om een Facebookgroep te openen met de naam “Muis Jantje”
In één week had ze 1000 leden. Nu vier jaar staat de teller bijna op 4000.

Gehaakt knuffeltje
Een “Jantje” is een klein gehaakt knuffeltje in de vorm van een muisje. Zij geeft steun en prikkelt tegelijk. Door de vorm die lekker in de hand ligt voelen mensen zich rustiger. En de staartjes zijn prettig om aan het friemelen. Het meest voorkomende wat ze terugkrijgen van de eigenaren van een Jantje is: ‘Ik ben niet meer alleen.’

Gratis een Jantje
Nathalie : “We hebben door heel het land allemaal vrijwilligers die haken, keuren en met andere zaken helpen.
Sinds twee weken zijn wij “Stichting Muis Jantje” en hebben we nu meer mogelijkheden. Zoals donaties en vrijwilligers werven.
Organisaties, hulpverleners of familieleden kunnen Jantjes aanvragen.
Er zijn al ontelbare muisjes verstuurd door heel Nederland maar ook over de grens, België, Duitsland, Zweden, Saba, Korea.
De jantjes zelf zijn gratis. We vragen alleen de verzendkosten terug en rekenen € 2,50 administratiekosten om de stichting draaiende te kunnen houden”.

Haaksters
Ze kunnen natuurlijk altijd meer haaksters gebruiken.
Elke laatste woensdag van de maand is er een haakmiddag bij ‘t Lemster Wolhús’ van 14:00- 16:00 uur. Daarnaast zijn ze ook te vinden op de zomermarkten in Lemmer
Sponsoring is zeer welkom. muisjantje@gmail.com
www.muisjantje.com
Facebookgroep Stichting Muis Jantje

Nathalie met haar opa
Nathalie met haar opa