Wisselende prestaties Pegasus bij voorronde 3e divisie

ASSEN – Zaterdag 15 december werden de laatste wedstrijden van 2018 georganiseerd. De noordelijke voorronden 3e divisie. Bij meerdere categorieën was Pegasus vertegenwoordigd. Naast de dagprijzen was er de eerste mogelijkheid om kwalificatie voor de ½ finale van de Nederlandse kampioenschappen af te dwingen.

De senioren mochten de spits af bijten. De resultaten waren per toestel duidelijk verschillend. Vooral bij allen een val van de balk hield de turnsters van een podiumplaats. Ook brug gaf nog wat problemen. Bij sprong excelleerden Jildou Pries en Mariska de Vries (foto) met de hoogste score bij dit onderdeel.  Ook bij vloer door beiden een hoge rangschikking met een respectievelijke 4e en 1e plaats.
Bij de junioren toonde Anniek Neve een sterke vooruitgang bij sprong waarbij de 4e score werd behaald. Ook op vloer was het resultaat goed. Met slechts 0.8 achterstand op de eerste plaats mag Anniek tevreden zijn met haar score. Door enkele foutjes bij brug en balk werd nog geen podiumplaats behaald.

Febe Heeres, jeugd 1, liet vooral een sterke vooruitgang op brug zien. Ook haar sprong was prima met een 5e score met slechts 0.5 achterstand op de hoogste score. Ten opzichte van de trainingen werd bij balk te veel foutjes gemaakt om een hoge rangschikking te halen. Jules Sprangers, jeugd 2, mocht voor het eerste jaar keuze oefenstof turnen. Ook zij scoorde hoog bij sprong. Met een achterstand van 0.35 op de hoogste score werd Jules knap 4e. Een spierblessure in haar been belemmerde haar vooral bij de gymnastische series bij balk en vloer. Toch met een eindresultaat van de 7e plaats van 28 deelneemsters een geslaagde start in de keuze oefenstof.

Aan het einde van de wedstrijden kon nog niet verteld worden hoeveel deelneemsters zich konden plaatsen voor de ½ finale. Zo wie zo komt er een tweede kans op 9 februari in Coevorden.