LVC dames aan de leiding met Sneek

LEMMER – Vrijdag speelde dames LVC 1 een spannende thuiswedstrijd tegen OTIB uit Nijland. Een team dat op dit moment in de middenmoot staat, maar dat duidelijk heeft laten zien dat ze goed kunnen meekomen. Aan het begin van de competitie wisten ze veel winst naar zich toe te halen, maar door op dit moment een minimale bezetting, gaven ze de laatste tijd toch ook onnodige punten weg. Neemt niet weg dat het een geduchte tegenstander was.
Dames 1 draait al een tijd me bovenin en daar staan direct bepaalde verwachtingen tegenover. De dieseltjes van D1 moeten vaker even warmdraaien aan het begin, maar dat duurde vrijdag wat langer dan normaal. OTIB zat er bovenop en wist door een hele sterke service de winst tweemaal naar zich toe te trekken. Met een 2-0 achterstand begon LVC aan de derde set. Gelukkig mentaal sterk genoeg om uiteindelijk hier in de wedstrijd te komen en een eigen spel te gaan spelen; met minder servicefouten, een sterke verdediging en daarmee meer eigen punten uit de aanval. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een 3-2 winst voor LVC.
Dat maakt dat zo voor de winterstop D1 samen met VC Sneek om de eerste plek strijdt met, op dit moment, slechts 1 punt verschil en 11 punten los van de nummer 3.
Met veel vertrouwen zien de dames in januari de tweede helft van de competitie tegemoet.
Zit er een kampioenschap en promotie in dit jaar?
Moedig ze aan bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in De Hege Fonnen op vrijdag om 20.30 uur.

LVC
Alle LVC-teams draaien mooi mee in de middenmoot, een mix jeugdteam is kampioen geworden. En het recreantenteam speelt dit jaar voor het eerst een aangepaste competitie en staan 3e!