Drie kampioenen Pegasus op Fundag

LEMMER – Zaterdag 15 december werd de jaarlijkse fundag gehouden in sporthal De Hege Fonnen. Dit is een wedstrijd voor de jonge turners en turnsters die recreatief trainen. Van Pegasus was er een grote deelname: 16 jongens en 17 meisjes.

Eerst mochten ze zich opwarmen in het fun-deel. Daar kon je klimmen, klauteren, rennen en springen. Na het fun-uurtje mochten ze laten zien wat ze hadden geleerd op drie toestellen. Op de lange mat lieten ze koprollen, streksprongen, handstanden en radslagen zien. De één na de andere duikelde om de rekstok heen en ze eindigden allemaal met een mooie ondersprong. Voor de sprong was er een schuine stellage gebouwd. Hierop werden hurksprongen, koprollen en streksprongen gedaan.
Per toestel gaven twee juryleden direct na de oefening een cijfer. En wat hebben we hoge cijfers gezien, er kwam zelfs zo nu en dan een 10 voorbij!
Na afloop kreeg iedereen een prachtige medaille. In elke categorie werd één grotere medaille uitgereikt aan de kampioenen. Voor Pegasus mochten maar liefst drie van die grote medailles opgehaald worden.
Vince Kootstra, Jasper van Dijk en Sem Wesselius zijn kampioen geworden in hun categorie. Super gedaan.