Succes voor atleten JTC Athletics

VELDHOVEN –  Voor de SAP CUP2018 in Veldhoven, het grootste fitness en crossfit evenement van Nederland, leverde JTC Athletics 3 atleten af in verschillende categorieën.
Met gouden en zilveren medailles kijkt coach Jack Zwolle terug op een succesvolle deelname.

Eén van die deelnemers was Hessam Nasiri, voor velen bekend als de goedlachse ‘Barber’.
Hessam debuteerde op deze wedstrijd en sleepte zeer verdienstelijk zilver in de wacht. Hessam (26) werkte de afgelopen zes jaar toe naar dit debuut: ‘Ik was als puber altijd te zwaar. Ik was onzeker, werd uitgelachen en ik wilde niets liever dan wat slanker en gespierder zijn. Vanaf het moment dat ik zes jaar geleden de knop omzette, heb ik gewerkt naar een lijf dat bij mij paste. Ik heb op diverse plekken getraind en uiteindelijk kwam ik bij JTC Athletics op het Lemsterpad terecht.
Onder leiding van Jack Zwolle heb ik de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de symmetrie van mijn lichaam. Ik werd sterker en ook mentaal ging het beter. Ik werd zelfverzekerder”.

Voor Hessam was het deelnemen aan een wedstrijd geen doel op zich. Hessam: “Nee, zeker niet. Pas zes weken geleden besloot ik in overleg met mijn coach om me in te schrijven voor de SAP Cup. Ik werkte vanaf dat moment dagelijks twee trainingen af en wat ik nooit voor mogelijk gehouden had, gebeurde… er verscheen een sixpack. Ik veranderde -letterlijk- met de dag. Ik onderging een metamorfose door heel strak op mijn voeding te letten en hard te werken. Ik wilde afrekenen met mijn onzekerheden uit het verleden en dat is uiteindelijk afgelopen weekend heel goed gelukt”.
Hessam won met een indrukwekkende routine de zilveren medaille. “Ik mocht daardoor mezelf de volgende dag nogmaals presenteren in een hogere klasse. Ik heb ervaring opgedaan, enorm genoten en ben daardoor zo gemotiveerd dat ik heb besloten om door te zetten. In maart staat mijn volgende wedstrijd gepland”.
Ook aan die wedstrijd doen verschillende atleten van Jack Zwolle mee.
Zij zijn, net als Hessam, vanaf januari in voorbereiding. De jongste deelneemster is 12 en de oudste is midden 50.