BVL 1 verslaat koploper

LEMMER – Nu de returnwedstrijden zijn begonnen, startte Keukenhuis Lemmer 1 meteen met een verrassing. Na uit te hebben verloren met 6-2, pakten de Lemsters nu thuis tegen koploper Amor de winst met dezelfde cijfers.
Met de rentree van Erwin van de Hoeve, kon het vertrouwde herendubbel worden ingezet. Peter Dijkstra speelde met Erwin hun vertrouwde spelletje. Hierdoor konden ze onder de druk van de tegenstanders uitkomen en de winst binnenhalen. Het damesdubbel, Anouk Maatman en Jeanette Bouma, speelde een knappe partij. Helaas net één foutje te veel waardoor er verloren werd met een miniem verschil.
Gedurende de enkelpartijen lag de verwachting dat het jongere Amor hier de punten zou pakken. Erwin en Peter bleken echter slimmer te spelen en ook over de langere adem te beschikken. Beiden pakten de winst.
Ook Anouk Maatman dreef haar tegenstandster tot het uiterste. In drie sets moest Anouk blijven afwisselen om onder het aanvalsgeweld uit te komen. Met haar scherpe drops maakte zij uiteindelijk het verschil. Petra Lok moest de winst aan haar voorbij laten gaan.
Bij de gemengddubbels werd het nog heel spannend. Jeanette en Peter wisten pas in de verlenging tijdens de derde set het verschil te maken. Door twee vlijmscherpe services van Jeanette kon de winst bijgeschreven worden. Eerder hadden Erwin en Petra ook al in hun vertrouwde opstelling de tegenstanders het nakijken gegeven.