Nederlandse springtitels voor Pegasus

Hardinxveld-Giessendam – Zaterdag 8 december werden de Nederlandse Kampioenschappen Springen op A en B niveau georganiseerd. De twee hoogste niveaus welke in Nederland mogelijk zijn. Via voorronden hadden de junior- en mix seniorploegen van Pegasus zich gekwalificeerd.

In de ochtend hadden de junioren hun wedstrijd. Het behalen van de nationale titelstrijd was al een bijzonder goede prestatie van de groep uit Lemmer. Het springen is voor deze turnsters een extraatje naast het toestel turnen waarvoor voornamelijk getraind wordt.
Door blessures konden twee van de groep niet deelnemen en moest tijdens de laatste trainingen de invulling van wie welke sprongen zou doen, aangepast worden.
Door de ploeg,12 tot 15 jaar, werd bij het onderdeel minitramp springtoestel een fantastische 1e plaats behaald. Verder werden door de junioren een 4e plaats behaald bij plank springtoestel en een 5e plaats bij de onderdelen minitramp valmat en airtrack.
Na dit succes, verscheen het mix-team op de wedstrijdvloer.

Na de verrassende uitslagen van de plaatsingswedstrijd, 3x 1e en 1x 4e, was het voor het mix-team de opdracht om dit weer te evenaren. Dat werd gedaan en zelfs verbeterd.
Door op save te springen werden de dames en heren kampioen op de onderdelen, minitrampoline valmat, mintrampoline tafel en plank pegases. Bij het onderdeel minitrampoline pegases werd de 3e plaats behaald.
De trainers Peter Spies en Arjenne Dijkstra kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag.
Foto – Gerlof Haarsma