Zeer geslaagde dansavond met Remedy Kwintet

LEMMER – ‘Een schot in de roos en voor herhaling vatbaar’, hoorde ik zaterdagavond door velen zeggen tijdens het optreden van het Remedy Kwintet in De Hege Fonnen.

Voor de verandering was de theaterzaal omgetoverd in een aan de jaren zestig herinnerende danszaal. Je weet wel: een dansvloer met daaromheen sta- en zittafels en uiteraard de bar en de band. Muurbloempjes heb ik niet gezien, maar zullen zich ongetwijfeld achter één van de gordijnen verdekt hebben opgesteld.
Het optreden van het Remedy Kwintet begint net zoals vroeger met een paar inkomertjes. Het overwegend oudere publiek draait zich alvast warm na een bezoek aan de sfeervolle bar. En na een eerste pauze (zoals vroeger waren er tijdens de dansavond vele ingelast) wagen de eerste dansstellen zich op de prachtige maagdelijke dansvloer. En intussen komen er nog steeds bezoekers binnen en begint het aardig vol te lopen. Ook de band komt lekker op gang, zeker als de dansvloer vol stroomt. Hier en daar en steeds vaker wordt meegezongen met de liedjes van Sandy Coast (‘I see your face again’), Beatles (‘Ob la di ob la da’), Johnny Lion (‘Zij dronk ranja met een rietje, mijn Sophietje’).
En dan is het weer pauze.
De beentjes moeten rusten en de glazen gevuld. Ook de bandleden doen een rondje. Voor de afwisseling zijn er door het Remedy Kwintet gastzangers ingehuurd.
Een gouden greep, vind ik. Niet omdat het Remedy Kwintet het niet alleen als band af kan, maar het betrekt het ‘dans’publiek er nog meer bij.
Stoffel Zandstra, Klazien Kuiper en de met krukken uitgeruste Popke Haga (onlangs aan meen ik de knie geopereerd) dragen met hun zang- en ook gitaarspel mede bij aan een wel zeer geslaagde dansavond.
Oh ja: of er net zoals vroeger nog versierpogingen zijn ondernomen? Joost mag het weten.
‘Voor herhaling vatbaar’ vinden wij als bestuur samen met vele bezoekers.
De dansvloer wordt althans netjes opgeslagen.
Geschreven door Thijs de Boer