Pegasus 10x Fries kampioen

DOKKUM – Zaterdag werden in Dokkum de Friese Kampioenschappen Groepsspringen gehouden, op A B C niveau.
Pegasus Lemmer had zich met maar liefst 7 teams ingeschreven in de categorieën jeugd, junior en senior. En dat weer onderverdeeld in dames en mix (dames/heren) teams.
In de ochtend streden de Jeugd C niveau, Jeugd Bc niveau, Junior mix C niveau en Senior dames C niveau om de titels. En die werden behaald. Het senior damesteam pakte verrassend de titel bij het tafelspringen en ze werden 3e bij minitrampoline valmat. Ook het junior mixteam pakte een titel, Fries kampioen bij minitrampoline valmat. En een 2e plaats bij minitrampoline pegases.
De jeugd dames Bc wist 2x een 2e plaats te behalen, Airtrack en plankoline kast.
‘s Middags verschenen de Junior dames B niveau, Senior mix B niveau en Senior mix C niveau op de vloer.
Het mix C team deed op 1 onderdeel mee, Airtrack en wist hier ook de titel te pakken.
De beide B teams, junior dames en senioren mix, zijn in voorbereiding voor het NK. Ze konden dit FK goed gebruiken om de progressie van de trainingen te benutten.
Bij de junior dames werd de moeilijkheid wat opgeschroefd en dat resulteerde in 3 Friese titels, Airtrack, minitrampoline pegases en plank pegases. En een 2e plaats bij minitrampoline valmat.
Het mix B team benutte deze wedstrijd om meer constantheid in de series te krijgen. Dit lukte ook aardig al blijkt er individueel nog wat puntjes op de i gezet te moeten worden voor het NK.
Het mixteam pakte op alle 4 de onderdelen de Friese titel, minitrampoline valmat, plank pegases, minitrampoline pegases, minitrampoline tafel.
De trainers Wynande Schippers, Peter Spies en Arjenne Dijkstra kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag.
De voorbereidingen voor 8 december zijn alweer in volle gang, want dan is het NK in Hardinxveeld-Giessendam.