Spanning neemt zichtbaar en hoorbaar toe

LEMMER – De tijd dat de analoge tijdklokken de sfeer bij Damclub Lemmer kenmerkten is al weer een tijdje geleden. Als in die tijd de dammers in diep gepeins waren verzonken, hoorde je alleen het sonore geluid van alle tikkende tijdklokken. In het digitale tijdperk van de geruisloze tijdklokken rest nu alleen nog een oorverdovende stilte, af en toe onderbroken door een diepe zucht, of een spontane geeuw en soms wat zacht gekreun en gesteun!
In de partij tussen Geert van der Molen en Joop Beetsma was de spanning het in het eindspel duidelijk zichtbaar. Nadat Geert van aanvang af een hoog tempo speelde en direct druk zette, kon Joop zich met moeite hier onderuit spelen. Toen Geert een schijf te ver voor zich uitspeelde kwam hij op achterstand. Bij de winnende slag sloeg Joop per abuis 1 schijf in plaats van alle 3, maar Geert reageerde sportief met een handdruk en felicitatie!
Jan Niezen had het tegen Andries de Ruiter, zo te horen, erg zwaar. Toen Andries in de fout ging, kon Jan winnend toeslaan en slaakte na afloop een diepe zucht van verlichting.
Iepie Poepjes won op fraaie wijze met een “achterommetje” van Jan Visser, die zijn vroege kamikaze-aanval duur moest bekopen. De spannendste partij was Bouke van der Werff tegen Hans Poepjes, Bouke had een mooie stand opgebouwd en de remise in zicht, maar kon deze in het eindspel niet verzilveren.
Uitslagen onderlinge competitie:
Jelle Jellesma – Willem Akkerman 0-2
Feike Muurling – Jaap Oosterdijk 1-1
Zwaantje van der Werff – Barteld Kortstra 1-1
Gabe Heijboer – Marjan Rutgers 1-1