MTB Kuinderbostocht meer dan geslaagd

BANTEGA – Zondag organiseerde IJsclub de Polder voor de tweede keer de MTB Kuinderbostocht.
Waar bij de vorige editie een stuk van de route moest worden geschrapt vanwege de vele regenval kon dit jaar de volledige route zoals deze was bedacht worden verreden.
Maar liefst 400 pijlen waren er nodig om deze prachtige tocht uit te zetten. De 283 deelnemers waren na afloop zeer te spreken over de route!
Men kon kiezen uit twee afstanden, 30 of 45 km. De route was bij beide afstanden gevarieerd, over de weg, door het bos, zandpaden en zandbulten, het technische MTB stuk in het Kuinderbos, zelfs de “chinese rijsttafels” die zijn ontstaan door zandafgravingen en de grote zandbulten nabij vakantiepark Eigenwijze werden meegenomen!
Terug naar Bantega konden de deelnemers nog kiezen voor een route door weilanden, bij boeren over het erf en tussen de stallen door. En uiteraard kan een stuk over de IJsbaan dan niet worden overgeslagen! Voor alle categorieën fietsers werd het zo een goede MTB tocht. Het werd een zeer geslaagde dag, de zon scheen heerlijk en iedereen was vol lof over de organisatie. Aan alles was gedacht, catering op twee plekken onderweg, snert na afloop in SCC de Pomp en het schoonspuiten van de fiets.
Dat een grapjas voorafgaand aan de tocht enkele pijlen had omgedraaid op de route, mocht de pret niet drukken, dit werd gelukkig spoedig opgemerkt en hersteld! Het bestuur van IJsclub de Polder bedankt Staatsbosbeheer en alle particulieren voor het gebruik van het bos, de weilanden en af en toe het erf. Hierdoor kwamen de deelnemers op plekken waar normaal niet gefietst mag worden en zag men Bantega en omgeving van een hele andere kant.