Hulp voor bewoners recreatiewoningen

DFM – Het is niet toegestaan om in een recreatiewoning te wonen. Ook niet als de bewoning tijdelijk van aard is. Daarom hebben de bewoners van zo’n recreatiewoning vorig jaar allemaal een brief van de gemeente ontvangen. Daarin werd hun verzocht om binnen drie maanden een andere woonruimte te zoeken.

Persoonlijke situatie inzichtelijk maken
Gemeente: “Tijdens het handhavingsproces zijn we gaan inzien dat bewoners in sommige situaties niet zo gemakkelijk aan een nieuwe woonruimte kunnen komen. Hier hadden we al rekening mee gehouden, maar individuele situaties blijken complexer te zijn dan gedacht. Na afstemming woningcorporaties en sociale partners hebben we besloten dat we eerst de persoonlijke situaties van de bewoners inzichtelijk maken, om te kijken waar wij hen bij kunnen helpen. Dit doen wij in samenwerking met MEE Friesland”.

Handhaven en hulp bieden
Vanaf donderdag 1 november gaat de gemeente bij alle recreatiewoningen langs om de persoonlijke situatie inzichtelijk te maken. Dit proces kan enkele maanden duren. Na de inventarisatie gaan ze verder met handhaven. Daarbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke situatie van de bewoners. Bewoners die recht hebben op persoonlijke hulp, starten dan ook met het hulpverleningstraject.