Pegasus Sport Event sportief succes

LEMMER – Zaterdag hebben vele kinderen, ouders en pakes en beppes het Pegasus Sport Event bezocht.
Het Beweegplein voor peuters en kleuters was favoriet voor de jongsten. Het uitproberen van onder meer slingeren in de touwen, klimmen op het wandrek en springen met een trampoline op de valmat waren mooie uitdagingen. Ook kon de wat oudere jeugd en zelfs volwassenen proberen wat ze (nog) durfden. Hiervoor waren er o.a de ringen, er stonden bruggen met gelijke en ongelijk liggers en ook een heuse evenwichtsbalk kon worden uitgeprobeerd.
Voor iedereen was de airtrack favoriet. Een soort lange mat waarop je door de vering een zetje mee kreeg bij elke beweging. Voor de allerkleinsten vooral leuk om lekker overheen te rennen, voor de oudere jeugd vooral geliefd om salto’s en sprongen uit te proberen.
Ondertussen konden de bezoekers zich ook laten informeren over wat beweging en voeding met je doet bij Marianne Meeter. De Boerderijkraam uit Follega had heerlijke verse producten mee die passen in een gezonde levensstijl.
Bij de demonstraties toonden leden van diverse Pegasus groepen wat ze kunnen. De start was met de Dancercise groep voor volwassenen die op muziek lieten zien dat er naast steps ook aerobics en yoga in deze lessen wordt meegenomen. Daarna brug met ongelijke liggers maar ook de evenwichtsbalk bij de meisjes. De jongens toonden hun kunsten op brug en ringen. Tot slot was er de junioren meisjes springgroep die als opwarming voor de kwalificatie van het NK, op 10 november in Lemmer, hun sprongen op tumbling en trampoline lieten zien.
De handstand-challenge werd gewonnen door Josine Kruijshaar die het bijna 1,5 minuut op de handen volhield. Bij de Pion-flip challenge behaalde Tiemen Kuipers de beste score door in 1 minuut 10 x de pion te laten landen. Zij kregen een leuke prijs van A Personal Dutch, 1 van de sponsoren van deze dag.
Verder danken wij onze overige sponsoren: Rabobank Lemmer, Spar Lemmer, de Hypotheekshop, Optie 1 en Fysio Lemsterpark voor hun steun om dit Event mogelijk te maken.