Leerlingenraad de Arke in gesprek met….

LEMMER – De leerlingenraad van basisschool de Arke is vrijdag 19 oktober op bezoek geweest bij Bakkerij Breimer waar een spreekuur werd gehouden.
Tijdens dit spreekuur waren Tweede Kamerlid Harry van der Molen en fractievoorzitter van het CDA De Fryske Marren, Luciënne Boelsma, aanwezig.
Iedereen met een vraag, suggestie of probleem was welkom. De leerlingenraad wilde graag wat vragen stellen over het te vormen Kindcentrum en de wetgeving rondom Kindcentra in Nederland. Na het stellen van de vragen kregen ze een uitnodiging om langs te komen bij de Tweede Kamer, een handtekening en natuurlijk mochten ze ook nog even op de foto.

De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 die zich kandidaat hebben gesteld als vertegenwoordiger voor de leerlingenraad. Deze leerlingen kunnen en mogen meedenken over schoolse zaken. Zij kunnen op deze manier hun ideeën en meningen uitdragen.
Basisschool de Arke en kinderopvang Doomijn zijn dit schooljaar bezig om samen een Kindcentrum te gaan vormen. Kinderen van 0 tot 13 jaar komen samen in één gebouw. Ook de leerlingenraad denkt hierbij mee over mogelijkheden voor een mooie doorgaande lijn.