Sander Meeter Kampioen Biertappen

LEMMER – Sander Meeter van Beachclub Lemmer is maandag in de Martinikerk te Groningen Kampioen Biertappen geworden van Noord-Nederland.
Met deze uitmuntende prestatie kwalificeerde hij zich voor de finale van het NK Biertappen. Deze zal plaats vinden in januari 2019 tijdens de Horecava in Amsterdam.

In de voorronden deden er 6 deelnemers mee uit Lemmer. Vijf zijn werkzaam bij Beachclub Lemmer en één is werkzaam voor Kardinge Groningen.
In de voorronden behaalde Erwin Stokmans 162 punten, Sander Meeter 161, Rein Arjan Zijlstra 157, Rohan Hoeksma 154, Tristan van Merode 153 en Rik Tichelaar 152 punten.

In de finale streden de beste 13 deelnemers tegen elkaar. De scores van de voorronden telden niet meer mee. Iedereen begon weer op nul.
In de finale moesten er 2 fluitjes en 2 vaasjes worden getapt. Daarnaast moest er een fles Grolsch Bokbier worden uitgeschonken. De beste 5 konden zich plaatsen voor de finale van het NK Biertappen.
Met een prachtige score van 181 punten werd Sander Meeter Biertapkampioen van Noord-Nederland. Hij eindigde maar liefst 6 punten voor de nummer 2.

Erwin eindigde als 4e met een goede score van 173 punten. Rein Arjan eindigde als 5e met een mooie score van 169 punten. En Rohan eindigde verdienstelijk als 8e met een score van 160 punten.
Erwin en Rein Arjan moesten hun kwalificatieplaatsen helaas afstaan aan de nummers 6 en 7, omdat er maar één biertapper per bedrijf mag deelnemen aan de finale van het NK.
De overwinning van Sander werd tot de late uurtjes gevierd in Groningen.