B&W blijft vasthouden aan graspaden begraafplaats

LEMMER – Hoewel de NCPN zich er met verve voor heeft ingezet, hebben B&W dinsdagavond te kennen gegeven dat ze vasthouden aan het plan om de paden op de nieuwe begraafplaats in Lemmer te vervangen door gras. Wethouder Durksz gaf te kennen dat de raad eerder met het omvormingsplan akkoord is gegaan.
Sake Barelds wees er op dat er wel eens ongelukken kunnen gebeuren op die ondergrond als mensen die oud of slecht ter been zijn over de zompige ondergrond moeten lopen bij regen of sneeuw. Volgens de wethouder was daar geen sprake van en gebeuren er in Joure ook geen ongelukken. Daar zijn de paden op de begraafplaats tegenwoordig ook van graf. Barelds gaf aan dat de grond in Lemmer anders is dan die in Joure. Volgens de wethouder is dat niet het geval: aan begraafplaatsen worden speciale eisen gesteld als het gaat om de ontwatering en dat geldt overal.
Barelds wees er ook nog op dat het bijna grafschennis is als er gras komt, want juist daardoor lopen bezoekers wel over de graven. De scheiding is namelijk niet meer aanwezig tussen graf en pad.
Bovendien heeft de NCPN enorm veel reacties van mensen ontvangen die het plan helemaal niets vinden.