Zakken vol – Van slipje tot veelal bierflesjes

LEMMER – Zes dames en één heer haalden zaterdag maar liefst 7 zakken met afval van de straat, uit de bosjes en uit het water. Zij deden dit in het kader van Cleanup day. Ook legden ze gedeeltelijk vast waar al die rommel zich bevond: hoog in het lijstje stond het PAC. Daar was de rotzooi verschrikkelijk. Bovendien werden er ook vreemde voorwerpen gevonden zoals een hele zak vol met lege lachgaspatronen (die vaak worden gebruikt als drug), een compleet krat met lege bierflessen en een complete zak huisvuil.

In de Parkstraat vonden ze een hele verzameling van lege diervoederzakjes in de bosjes, een slipje bij de bushalte, veel blikjes, flesjes en plastic. Opvallend was verder de grote hoeveelheid sigarettenpeuken die overal werden aangetroffen.
Ook bij en naast het tunneltje naar Plan West werd enorm veel troep aangetroffen in de bosjes. Favoriet daar waren lege bierflesjes (zelfs een hele doos vol, flesjes met andere dranken, lege wietzakjes en ook weer veel plastic.
Verder werd een fiets, een compleet matras, een kozijn, een paraplu en een stok van een bezem of iets dergelijks aangetroffen.

De dames en de heer die de Woonschepenhaven opschoonden, hebben maar een deel van Lemmer kunnen doen, maar denken wel dat ze het initiatief nog een keer herhalen.
Het zou mooi zijn als er dan meer mensen meedoen.