Herinrichting Straatweg in overleg met bewoners

LEMMER – De Straatweg in Lemmer, tussen de rondweg en het centrum, is een prachtige laan met monumentale bomen. Die laanstructuur willen we graag behouden. En de bewoners van deze straat en de rest van Lemmer willen dat ook.
Daarom gaat de gemeente dit najaar samen met bewoners van de Straatweg-Zuid in gesprek over een passende herinrichting.

Waarom een herinrichting
De Straatweg ziet er rommelig uit en is op een aantal plaatsen verzakt. De beplanting groeit slecht en de markeringen op de weg zijn vervaagd. De weg oogt nu redelijk breed voor een 30km /uur weg. Met een herinrichting kan de Straatweg meer de uitstraling van een 30km/ uur weg krijgen en meer recht doen aan een groene en fraaie entree van Lemmer.

Samen met de buurt
In het najaar gaat de gemeente samen met de bewoners om tafel om een plan te maken. De buurtbewoners hebben aangegeven daarbij graag een aantal mensen met expertise mee te nemen op het gebied van bomen en de historie van Lemmer. Wethouder Durk Durksz: “Wy hawwe der alle betrouwen yn dat wy tegearre mei de bewenners ta in prachtig plan komme kinne. De Strjitwei is prachtig grien, en moat dat foaral bliuwe.”

Worden de bomen gekapt
De gemeente wil een groene en veilige Straatweg die nog lang mee kan. Het kappen van bomen is geen doel op zich. Als het kan, behouden we de bomen graag. De gezondheid van een deel van de bomen laat te wensen over en het is dan ook onzeker of de bomen wel veilig zijn.

Reageren op de plannen
Na de bijeenkomst met bewoners van de Straatweg-Zuid wordt het plan verder uitgewerkt en doorgerekend.
Eind 2018 kan iedereen reageren op het plan.