Oproep – Verhalen ‘Eintsje fan ’e daam’

Wie heeft de mooiste anekdote over It Eintsje fan’e daam?

LEMMER – Een monument bestaat uit veel meer dan de stenen waaruit het is opgebouwd. Aan elk monument kleven verhalen, anekdotes, herinneringen.
Juist die verhalen maken mensen betrokken bij ons erfgoed. Stichting Dorpsbehoud Lemsterland is op zoek naar die verhalen.
Wij starten onze eerste zoektocht bij It Eintsje fan’e daam, de westhavendam van de Lemster IJsselmeerhaven.

Wie heeft de mooiste anekdote over It Eintsje fan’e daam?
Stichting Dorpsbehoud Lemsterland daagt eenieder uit om zijn/haar verhaal op te schrijven en op te sturen. Gedicht, column, interview, elke vorm is welkom in welke taal dan ook. De mooiste inzendingen komen aan bod op de donateur-avond tijdens het evenement Nazomeren op 7 september in de Hervormde Kerk van De Lemmer.
Inzenden kan tot 28 augustus 2018 naar dorpsbehoud@dds.nl

Stichting Dorpsbehoud Lemsterland beijverd zich voor het behoud van monumenten, historische dorpsgezichten en erfgoed in de breedste zin. Nu Lemsterland is opgegaan in gemeente De Fryske Marren is de stichting nog steeds volop actief en wordt er inmiddels nagedacht over harmonisatie van haar activiteiten met de overige monumentenclubs die in de gemeente actief zijn. Een van de belangrijkste doelstellingen van al deze organisaties is het betrekken van een zo breed publiek bij het erfgoed in onze gemeente.