Toanhûs start met ballet en dansles in Lemmer

LEMMER – Met ingang van september komt It Toanhûs met nieuw dansaanbod, klassiek balletlessen en moderne dansvormen als Jazz en Urban. De lessen worden gegeven op dinsdag in de danszaal van De Hege Fonnen.
Er zijn lessen Klassiek Ballet voor kinderen vanaf 4 jaar. Modern & Jazzdance voor jongeren vanaf 12 jaar en Jazz voor volwassenen. De nieuwe lessen Urban Dance voor jongeren zijn op vrijdagmiddag.

Maartje Witteveen is de docent op dinsdag en is al 6 jaar werkzaam als dansdocent in het noorden. ‘Mijn passie voor dans begon al vroeg, toen ik 10 jaar was werd ik aangenomen op de vooropleiding dans in Arnhem en na de middelbare school heb ik de opleiding Docent Dans aan ArtEZ afgerond. Sinds dien werk ik met veel plezier als docent klassiek ballet, modern en jazz.’ Maartje is bekend met de regio. Na haar afstuderen heeft ze eerst een paar jaar lesgegeven in Balk. ‘In mijn lessen leer je dansen door te spelen, werk je samen met je klasgenoten en is er ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Ook werk je aan techniek zodat je later de mooiste pirouetten en de hoogste sprongen kan doen!’
Om kennis te maken met deze nieuwe docent en haar lessen organiseert It Toanhûs proeflessen op dinsdag 26 juni (Modern en Jazz) en 3 juli (klassiek ballet). Het rooster voor deze proeflessen vind je op www.toanhus.nl
Hier kun je je tevens aanmelden.

Met dit vernieuwde aanbod biedt It Toanhûs, naast een doorgaande leerlijn dans in Joure hetzelfde in Lemmer. Van 4 -18 jaar kan men terecht voor een gedegen dansopleiding met goede doorstroommogelijkheden naar de diverse dansscholen in het land.
It Toanhûs is het Centrum voor de Kunsten in De Fryske Marren en biedt een breed aanbod van cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Kunst & Design en Theater o.a. in Joure, Balk en Lemmer.