Scholieren leren omgaan met geld

LEMMER – In de week van 12 t/m 16 maart was het De Week van het geld. Meerdere basisscholen deden mee aan deze projectweek met als doel hun leerlingen “geldwijs” te maken. Medewerkers van Rabobank kantoor Lemmer verzorgden op de basisscholen De Tweespan, De Daltonschool St. Jozef en De Reinbôge 8 gastlessen.

Interactieve Cash Quiz

Leerlingen werden tijdens de gastles uitgedaagd om vooral zelf mee te denken en te doen. Martin de With, regio directeur Rabobank Lemmer: “Door het spelen van de Cash Quiz behandelen we spelenderwijs actuele onderwerpen op financieel gebied. Fantastisch om de kinderen met zoveel enthousiasme hiermee aan de slag te zien.”

Financiële educatie steeds belangrijker

Leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker. De invloed van reclame op bestedingen, de overheid die steeds meer financiële beslissingen over laat aan burgers én het huidige digitale tijdperk waarin betalingen steeds meer via “plastic geld” verlopen, zorgen dat geldzaken ingewikkelder worden. Het is noodzakelijk om leerlingen daarop voor te bereiden. De laatste jaren van de basisschool is een goede periode om aan die kennis en vaardigheden te werken want kinderen krijgen op die leeftijd steeds meer financiële verantwoordelijkheid.

Initiatief van Wijzer in geldzaken

De week van het geld werd dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken waarin meer dan 40 organisaties, waaronder Rabobank, samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken.