N359 – Nieuwe planning met zomerstop

LEMMER – De werkzaamheden aan de N359 komen in de zomermaanden stil te liggen.
Het werk gaat eerst nog door tot eind juni. In de maanden juli en augustus wordt er niet gewerkt en in september worden de werkzaamheden weer hervat.
De verwachting is nu dat het werk eind dit jaar is afgerond. Hierna volgt dan de inrichting van het groen rondom de weg.

Zomerstop
Voor de zomerstop worden er een aantal werkzaamheden afgerond. Zo gaat de Flevotunnel open, kunnen we gebruik maken van de kruispunten Brekkenweg/Spaanderbank en de Straatweg.

Toerist wichtich foar Lemmer
De planning was om al het werk vóór de zomer klaar te hebben. “Dat slagget spitigernôch net”, vertelt gedeputeerde Sietske Poepjes. Maar tijdens de zomer wordt het steeds drukker op de weg in Lemmer. “Wy witte hiel goed hoe wichtich de toeristen foar it doarp binne. En wy wolle dat bewenners sa min mooglik hinder hawwe fan de drokte op de dyk. Dêrom ha wy besletten om tidens dizze drokke perioade it wurk stil te lizzen.”
Ook tijdens drukke weken in april en mei (Pasen, Hemelvaart en Pinksteren) wordt de hinder zo veel mogelijk beperkt, aldus provincie Fryslân