Pannakooi Lemmer-Noord: € 6.000 van gemeente

LEMMER – De oudercommissie van obs De Tweespan in Lemmer-noord wil graag een pannakooi realiseren op de groenstrook naast de school. Niet alleen de schooljeugd, maar ook de wat oudere jeugd uit de buurt kan van de pannakooi profiteren. De school/oudercommissie is bereid het beheer en onderhoud op zich te nemen.
Er is overleg geweest met het bestuur van buurtvereniging De Noordster, exploitant van het Sterrehuis aan de Betelgeuze in Lemmer.

Geen steun
Het bestuur van de buurtvereniging heeft besloten dit initiatief niet te steunen, omdat de plaatsing van de zogenaamde pannakooi in de nabijheid De Tweespan geen enkele toegevoegde waarde aan het buurthuis geeft. De gemeente maakt daarop uit dat de vereniging zich richt op het organiseren van activiteiten in het buurthuis en niet zozeer op belangenbehartiging voor de wijk.

Sponsoractie
De school is gestart met fondsenwerving en de Rabobank heeft al een bijdrage van € 2.500 toegezegd.
De kinderen gaan een sponsoractie houden en de oudercommissie draagt zelf ook bij. De totale kosten worden geraamd op € 16.117.
Burgemeester en wethouders willen ook € 6.000 bijdragen uit het kernenbudget.
Eigenlijk kan er alleen geld beschikbaar worden gesteld vanuit het kernenbudget als er een plaatselijk belang is. Ze maakt in dit geval een uitzondering. Volgens de gemeente is in het verleden wel eens gekeken of er mensen waren die dit op wilden zetten en dat was toen niet zo.
Nu lijkt het erop alsof dat wel het geval is, aldus de gemeente.