“Us Stoomgemaal”  

LEMMER – Tijdens de opening van LF2018 pakt het Ir.D.F. Woudagemaal op vrijdagavond 26 januari tussen 19.00 – 22.00 uur uit met mooie waargebeurde verhalen over de geschiedenis van het gemaal.
Verhalen verteld door de vissers van de toenmalige Zuiderzee en verhalen uit de oorlog over de belangrijke rol van “Us Stoomgemaal”.

Met een kop thee of koffie in de hand kunt u ondertussen, in de indrukwekkende machinehal, genieten van de muziek welke wordt verzorgd door de Familie De Groot, waarvan de grootvader vroeger gemaalchef was. Kortom een avond vol historie, mooie verhalen en gezelligheid.

In dit bijzondere jaar van LF2018 staat “Us Stoomgemaal” ook 20 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit heeft het stoompompstation niet alleen te danken aan haar belangrijke bijdrage binnen de Friese waterhuishouding, maar ook aan de bijzondere architectuur en de unieke toepassing van de stoomkracht door Nederlandse waterstaatkundigen. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld en bestaat al bijna 100 jaar!
Jong en oud zijn van harte welkom op vrijdag 26 januari van 19.00 – 22.00 uur bij het Woudagemaal op de gemaalweg 1a te Lemmer.
Toegang is tijdens deze avond gratis.