Informatiebijeenkomst Mantelzorg

LEMMER – Dinsdag 23 januari houdt Ontmoetingscafé De Bolder in Lemmer een informatie-bijeenkomst over het thema “Samen werken aan de juiste (mantel)zorg”. Plaats van handeling is het Dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat 8 in Lemmer.
Aanvang is 19.30 uur, de toegang is gratis.

Mantelzorgers doen belangrijk werk voor degene voor wie zij zorgen. Zelf staan ze daar vaak niet eens bij stil; ze geven de zorg vanuit een persoonlijke relatie. Degene aan wie ze zorg bieden is meestal een familielid (ouder, partner, kind, zus, opa), vriend(in) of iemand uit de buurt.
Maar wanneer ben je mantelzorger? Waar loop je tegen aan? Wat is de impact van mantelzorg op je eigen leven? Welke ondersteuning is er voor mantelzorgers in De Fryske Marren?
De zorg verandert en de rol van mantelzorgers wordt steeds belangrijker. Het aantal (overbelaste) mantelzorgers stijgt. Hierdoor wordt passende mantelzorgondersteuning steeds belangrijker. Deze ondersteuning kan op verschillende manieren ingezet worden. Hoe kun je als zorg- en welzijnsinstelling in De Fryske Marren mantelzorgers ondersteunen? Bij welke organisatie kan de mantelzorger waarvoor terecht? Hoe kun je samenwerken?
Al deze en andere vragen worden behandeld op deze speciale avond, die wordt verzorgd door Niels van de Berg (Hof en Hiem), Nienke Boekhout (Mantelzorgmakelaar) en Francien Bekius (Mantelzorgondersteuning Punt Twa).
U wordt van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

De Bolder is een samenwerkingsverband tussen organisaties in De Fryske Marren die werkzaam zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Voor meer informatie, vervangende mantelzorg of vervoer kunt u contact opnemen met Jan Posthumus, coördinator Punt Twa Lemmer, telefoon 06-52625257 of met Punt Twa Lemmer, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00-16.00 uur, telefoon 06-46104775.