Op Nij Feriene wint Prijs voor ‘Bêste muzyk’

BANTEGA – ‘Allo Allo’ in de prijzen voor beste muziek en in de top van de best beoordeelde toneelstukken.

Stichting Amateurtoaniel Fryslân (STAF) heeft de toneelvereniging Op Nij Feriene uit Bantega de prijs voor de ‘Bêste muzyk’ toegekend dat in de voorstelling ‘Allo Allo’ te horen (en te zien) was. Een prachtige prijs die vrijdag werd uitgereikt in Drachten.
De jury was diep geraakt door de kwaliteit van de zang van Janneke Warringa en accordeonist Hans Hanse die verantwoordelijk waren voor de geweldige inbreng van hun muzikale kwaliteiten tijdens de succesvolle uitvoeringenreeks van dit doldwaze toneelstuk, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie.

Janneke en Hans en alle leden van Op Nij Feriene waren zeer blij met de prijs.
Met maar liefst 32 personen van de crew van Allo Allo waren zij afgereisd naar Drachten.
Het STAF organiseert de jaarlijkse zgn. ‘Toaniel Kriich’, een competitie waarbij Toneelverenigingen zich laten beoordelen door ‘karmasters’.
Nadat zij dit hebben gedaan brengen ze verslag uit aan de vereniging doormiddel van een gesprek met alle spelers en betrokkenen van de voorstelling.

De ploeg uit Bantega won niet alleen de prijs voor beste muziek maar eindigde eveneens in de top van de ranglijst op nummer 8 van best beoordeelde stukken in dit afgelopen winterseizoen.
Omdat de jury dusdanig onder de indruk was van de kwaliteit en perfect passende muziek bij en tijdens de voorstelling Allo Allo, werd als ‘toetje’ Hans en Janneke gevraagd om vrijdagavond in Drachten nog een aantal liedjes te zingen en te spelen in De Lawei.
Het publiek vond het prachtig en was onder de indruk.
Op de vraag of Op nij feriene in de toekomst opnieuw de samenwerking aangaat met deze twee toppers klonk volmondig ‘JA’ !

Enkele zinnen motivatierapport jury:
• de sang wie tige professioneel
• in prachtige ferskining mei in prachtich lûd
• de muzyk brocht jo fuortdaliks yn moaie yntime Franske sfearen
• Edit Piaf soe tefreden wêze
• Ademleas lusterje
• de muzyk wie sa moai dat je wol ademleas lusterje moasten
• wy as karmasters hiene suver de neiging om te sizzen wat minder toaniel en wat mear muzyk
• grutte kompliminten oan de twa muzikanten en de regiseuse dy’t dit sa prachtich ynpast hat
• pikefel
Foto’s Johan Westenbroek
[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”52294,52295″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”190×140″]