Prijsuitreiking kleurwedstrijd 300 jaar kerk en toer

LEMMER – De afgelopen maanden is er een kleurwedstrijd geweest die in het teken stond van de viering van het 300 jarig bestaan van de Kerk met de Lemster Toer, het symbool van Lemmer.  Veel jongeren maar ook ouderen hebben de kleurplaat bewerkt, ingekleurd en ingeleverd.

Winnaars
Een deskundige jury bestaande uit Simone van den Berg van creatief centrum de “Hijstoren en Wim Swart tekenaar van het prachtige plaatje, hebben de kleurplaten bekeken en zijn tot een uitslag gekomen.
Dinsdagmiddag om 17:00 uur werden de prijzen uitgereikt in de Hervormde Kerk.
De winnaars zijn Eize Murk Hoekstra 1½ jaar, Gloria Aurora Zijlstra 5 jaar beiden uit Lemmer en Robin Hubregtse 7 jaar uit Goes.

De jury kwam tot dit oordeel vanwege verschillende aspecten die terug te zien waren in het geleverde werk.
Gelet werd op: aandacht voor het materiaal, geconcentreerdheid in het kleuren, originaliteiten kleurstelling. Deze aspecten waren op de winnende kleurplaten duidelijk te zien.

Extra prijs
De jury had ook nog een prijs, buiten mededinging om, voor Heintje de Rijk uit Lemmer.
De jury had bewondering voor de aandacht en zorg en de originele wijze van het bewerken van de kleurplaat. De kleurplaat, zonder kleuren, was voorzien van zwarte strepen en stippen. De tekening was met zogenaamde Zentangle figuren ingetekend.
[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”49085,49084,49083,49082,49081,49080,49079″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”190×140″]