Hotel Lemmer wint Lemster Bokking

LEMMER – Vrijdagavond kregen Jan en Willy de Vrij van “Hotel Lemmer”, de Lemster Bokking uitgereikt door Marc Visser, directeur van Hus en Hiem.
De toekenning van deze prijs is een waardering voor alle inspanningen die de familie De Vrij heeft verricht voor het behoud/herstel van de mastenmakerij welke een prachtige herbestemming heeft gekregen als hotel.

De overige twee genomineerden waren:
Turfland 1, vm. pakhuis met woonhuis, gerestaureerd en verbouwd tot appartementen en
Kortestreek 30, vm. Rotterdamse Bank met woonhuis, thans in gebruik als woning.

Bokking-speldje
Na een welkomstwoord van Piet Zantman nam Jelle Wesselius de microfoon over.
Alle drie genomineerden kregen van hem een bokking-speldje opgespeld.
Ook Roely Spanjaard-Visser werd deze avond, blij verrast, in het zonnetje gezet.
Zij kreeg eveneens een bokking-speldje voor haar website www.spanvis.nl
Deze wordt dagelijks door haar aangevuld met oude foto’s en verhalen over De Lemmer. Een soort archief van jaren en jaren. Roely die in Drachten woont, was dan ook super trots en zeer blij met de fraaie insigne.
De speldjes zijn gemaakt door goudsmid specialiste Jody de Vries die onlangs van start is gegaan met haar eigen bedrijf aan het Turfland, in de showroom van Blooming.

10 jaar Stichting Dorsbehoud
Ook werd er een doorkijkje gegeven op welke wijze Stichting Dorpsbehoud Lemsterland dat 10 jaar bestaat, zich de komende jaren wil profileren.
En er was een inleiding door Adema architecten over het ontwikkelen van Lemmer vanuit een historisch perspectief met als titel: Wat is waarde?
Met een hapje en drankje werd de avond afgewisseld met muziek van “Marte Koster Kwartet”.
[vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”46849,46848,46847,46846,46845″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”190×140″]