17 oktober: Voorstelling Bingo van Tryater

17 oktober: Voorstelling Bingo van Tryater

LEMMER – Op donderdag 17 oktober komt Tryater met de solovoorstelling BINGO!, gespeeld door Tamara Schoppert, naar het Papagenohuis in Lemmer. De voorstelling wordt georganiseerd door Sociaal Werk De Kear.

Emoties

De voorstelling vertelt het verhaal van Tine, die op het punt staat een gezellige bingo-avond te leiden, maar plotseling wordt overvallen door emoties en herinneringen aan haar onlangs overleden moeder, met wie ze jaren geen contact heeft gehad. Tijdens de bingo reflecteert Tine op de relatie met haar moeder en de schrijnende omstandigheden waarin ze heeft geleefd. Haar vrolijke façade begint te barsten, en de kijkers worden meegevoerd in haar worstelingen met schuldgevoel, spijt en het onvermogen om de armoede en eenzaamheid van haar moeder op tijd te doorzien.

BINGO! is een humoristische en eerlijke voorstelling die thema’s als verborgen armoede en eenzaamheid aan de kaak stelt. Het stuk laat zien hoe deze problemen vaak onopgemerkt blijven en zich kunnen opstapelen als er geen hulp of aandacht voor is. De voorstelling is bedoeld om het gesprek op gang te brengen over deze maatschappelijke kwesties, vooral in kringen van onderwijs, zorg en overheidsinstellingen, waar de kennis hierover soms ontbreekt.

Nagesprek

Na de voorstelling is er een nagesprek onder leiding van een deskundige gespreksleider, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om dieper op de thematiek in te gaan en ervaringen te delen.

Praktische informatie

Locatie: Papagenohuis Fryslân, Nieuwburen 36, 8531 EH Lemmer
Datum: Donderdag 17 oktober 2024
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Toegang: Gratis (aanmelden verplicht via f.bekius@sociaalwerkdekear.nl)
Aantal plaatsen: Maximaal 60 personen
Wees er snel bij, want vol = vol!

Voor meer informatie over deze voorstelling en andere activiteiten, bezoek de website van Sociaal Werk De Kear of neem contact op via f.bekius@sociaalwerkdekear.nl.