OPROEP voor geïnteresseerden voor een nieuw WOONPROJECT in Lemmer

OPROEP voor geïnteresseerden voor een nieuw WOONPROJECT in Lemmer De grond waar inmiddels een optie op is, bevindt zich op deze locatie.

LEMMER – Wij zijn een kleine groep bewoners uit Lemmer en wij willen toekomstig graag op een andere manier gaan (samen)wonen met medebewoners. Voor dit project willen we een aantal (20-25) geclusterde woningen gaan bouwen. We hebben hiervoor een optie (met eerste recht van koop) op een perceel van 1 hectare op de hoek Wielewei/Straatweg te Lemmer.

Gezocht: mensen van alle leeftijden die naar elkaar omkijken

Met deze oproep voor dit woonproject zoeken we mensen van alle leeftijden. Ook gezinnen zijn welkom. Als toekomstige bewoner moet je er zin in hebben, je denkt om elkaar, je kijkt naar elkaar om en je helpt elkaar indien nodig en mogelijk. Maar iedere bewoner heeft ook zijn privacy en leeft mee naar eigen vermogen. Of er koop-, en/of huurwoningen worden gebouwd, zal de toekomstige projectgroep gaan uitwerken.

Kernwaarden van gemeenschappelijk wonen

Enkele kernwaarden van gemeenschappelijk wonen:

  • gemeenschapszin (naar mogelijkheid samen …..)
  • goede buren zijn
  • sociale verantwoordelijkheid
  • wederzijds respect
  • transparantie (kunnen zeggen wat je voelt en denkt over)
  • humor, zin hebben in
  • positief gezond samenleven

Samen alles bedenken en meebepalen

Mensen die hier zouden willen gaan wonen gaan samen de gehele procedure tot aan realisatie bedenken en meebepalen: het ontwerp, de bouwvorm, de energievoorziening, de inrichting van het perceel, ecologische- en duurzaamheidsaspecten e.d..

Interesse?

Heb je interesse, stuur een bericht naar interessewl2.0@gmail.com
Wij plannen midden oktober een voorlichtingsavond en zullen u hierover verwittigen.

M. Noorman / M. Vermeer