Henk & Henny van Holsteijn een halve eeuw getrouwd

LEMMER – Henk & Henny van Holsteijn zijn vandaag 30 augustus eveneens 50 jaar getrouwd. En zaterdag 31 augustus wonen zij dan ook alweer een halve eeuw in Lemmer.  Geboren en deels getogen in Wateringen en Delft kwamen zij een dag na hun trouwen te wonen aan de Steile bank.

Op jonge leeftijd naar Lemmer en gouden handjes

Henk was 22 jaar (bijna 23 jaar) en Henny was 21 jaar toen ze in Lemmer kwamen wonen. Henk werkte – toen ze net in Lemmer kwamen wonen – bij scheepswerf Friesland in Lemmer. Daarna ging hij aan de slag als lasser/scheepsbouwwerker via een uitzendbureau. Weer later is hij zijn eigen bedrijf gestart als H van Holsteijn jacht-, en scheepsbouw reparatie. Twee jaar geleden is hij hier mee gestopt en met pensioen gegaan. Daarnaast doet hij bij en voor zijn kinderen nog wel wat klussen. Henk heeft echt 2 gouden handjes.

Niets was te gek

Henny heeft in haar jonge jaren in Lemmer bij de ververij gewerkt (kleding verven enzovoort) en daarna als hulp in de huishouding. Toen de kinderen nog klein waren hielp ze ook met regelmaat mee op school. Niets was te gek.

Countryline dansen

Inmiddels genieten beide van hun pensioen en zijn ze nog erg actief in het countryline dansen. Zo geeft Henny twee keer in de week les zowel in Lemmer als Bantega. Dat doet ze samen met nog iemand. Verder  fitnessen ze nog 1 a 2 keer in de week. Ook genieten van weekendjes weg en op vakantie wat van de wereld zien. En dat gebeurt met en zonder kinderen en kleinkind

Gefeliciteerd

Hun dochter Linda, zoon Eelco en kleinzoon Teade van 14 jaar feliciteren hun ouders en grootouders van harte met deze mijlpaal.