Twee belangrijke zakelijke verzekeringen toegelicht

Foto Pexels

Als ondernemer heb je de keuze uit behoorlijk wat zakelijke verzekeringen. Ondernemers hebben te maken met veel risico’s, dus vandaar dat er veel verzekeringen bestaan om die risico’s af te dekken. Als je niet thuis bent in de wereld van verzekeringen, dan kan het aanbod misschien een beetje overweldigend zijn. Als je jezelf hierin herkent, dan is dit artikel iets voor jou. In deze blog vertellen we je namelijk in simpele taal meer over twee zakelijke verzekeringen. Lees dus snel verder!

Goederenverzekering

Ben je de trotse eigenaar van een webshop? Of heb je een winkel? Dan is je voorraad een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Heb je namelijk geen voorraad, dan kun je geen omzet draaien. Je wilt er daarom ook alles aan doen om je voorraad te beschermen. Denk aan een goede opslag, beveiliging, enzovoort.

Maar hoeveel je ook je best doet om je voorraad te beschermen, er kan altijd nog iets misgaan. Voor zulke situaties is het verstandig om je voorraad te verzekeren. Dat doe je met een goederenverzekering. Met deze verzekering voor de voorraad van je bedrijf kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar als je voorraad schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan schade door inbraak, vandalisme, brand, storm, enzovoort.

Met de vergoeding van de verzekeraar kun je snel weer nieuwe voorraad inkopen. Dat is belangrijk, want als je geen omzet draait omdat de voorraad beschadigd is, blijven de rekeningen nog wel gewoon doorlopen. Bij schade aan voorraad is het dus zaak om zo snel mogelijk voor vervanging te zorgen. De goederenverzekering helpt daarbij.

Gebouwenverzekering

Werk je met je bedrijf vanuit een eigen bedrijfspand? Dan is het pand waarschijnlijk een essentieel onderdeel van jullie operatie. Je kunt je voorstellen dat er zich behoorlijke problemen voor kunnen doen als het pand ernstig beschadigd raakt. Je zult dan zo snel mogelijk op zoek moeten naar een ander pand. Maar zoals je vast wel weet, is dat nog niet zo makkelijk.

Met een gebouwenverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken. Raakt jullie pand namelijk zo ernstig beschadigd dat jullie er niet meer kunnen werken, dan gaat de verzekeraar op zoek naar een vervangend pand. Lukt dat niet of niet op tijd, dan betaalt de verzekeraar je huur voor jullie eigen pand. Op die manier blijft er altijd geld binnenkomen, zodat de rekeningen betaald kunnen blijven worden. Schade aan het bedrijfspand kan zo dus minder snel leiden tot grotere, financiële problemen.

Externe content