Povere toilet- en douchevoorzieningen in Lemmer: nog slechts 1 gebouw

Het enige openbare toiletgebouw is maar tot 9 uur open.

LEMMER – Wie naar het centrum van Lemmer komt als toerist in een boot en zelf geen wc en of douche aan boord heeft, heeft tegenwoordig slechts één mogelijkheid om naar het openbare toilet te gaan of een douche te nemen. Door de gemeente wordt nog slechts één bemand toiletgebouw aangeboden en dat gaat om 21:00 uur dicht. Die tijden zijn vastgelegd en hebben volgens de gemeente te maken met het aantal medewerkers binnen de gemeente. Een tweede toiletgebouw in Lemmer is inmiddels niet meer in gebruik.

Geen andere toiletgebouwen

Andere locaties zijn er dus niet meer vanuit de gemeente of particuliere initiatieven en gaan er naar verwachting helaas ook niet op korte termijn komen aldus de gemeente. Ook leent het huidige toilet/douche gebouw zich er volgens De Fryske Marren niet voor om 24/7 geopend te zijn, zonder dat er medewerkers aanwezig zijn. Recreanten klagen over het gebrek aan voorzieningen.

Wens: sanitair gebouw dat altijd open is

Wel is er een wens vanuit de gemeente om een sanitair gebouw te vestigen op een andere locatie in Lemmer. Dat moet dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk zijn. Ook moet daar betaald kunnen worden met het digitale betaalkaarten systeem van de gemeente. Of die wens concreet wordt en wanneer dan is niet duidelijk.