BIZ over informatieborden: Waar gewerkt wordt…..

LEMMER – Naar aanleiding van een artikel op het Lemsternijs en de reacties daarop ontving het Lemsternijs een bericht van BIZ LEMMER. Er is veel te doen geweest over de nieuwe informatieborden:

  • Wie heeft ze gemaakt?
  • Was het een ambtenaar die toe is aan vakantie of een stagiair met dyslexie?
  • Hoe kunnen dergelijke fouten erin sluipen?
  • Is er geen vier ogen principe toegepast?
  • En van wie zijn deze borden eigenlijk?

Antwoorden

“Omdat BIZ LEMMER de betrokkenheid en alertheid van de Lemsters zeer op prijs stelt willen we graag een aantal vragen beantwoorden. De informatieborden zijn eigendom van de gemeenschap, dus feitelijk van Lemmer. Toen er een nieuwe reeks activiteiten aankwam, nam de maker van de borden contact op met de BIZ Vereniging Lemmer. Omdat het binnen de doelstelling van de vereniging past om een grotere informerende dienst te zijn, werd er besloten de informatieborden te laten maken. De BIZ Vereniging Lemmer beheert een eigen activiteitenagenda die dient om de organisatie van activiteiten goed te plannen. Deze agenda wordt gebruikt als werkdocument en is vanwege de tijdsdruk ook gebruikt voor de informatieborden. Helaas bleek deze agenda niet volledig up to date en stonden er spel- en typefouten in. Doordat er snel gehandeld werd is er geen 4 ogen principe toegepast. En dan blijkt een fout snel gemaakt. Gelukkig is er vervolgens weer snel gehandeld en zijn er nieuwe borden gemaakt en ook al opgehangen.”

Goed gelezen

“BIZ LEMMER waardeert de betrokkenheid en oplettendheid van de Lemsters die ons op de fouten op de borden gewezen hebben, we weten in ieder geval dat de borden goed gelezen worden en hun dienst bewijzen. De BIZ Vereniging zet zich graag in voor openbare zaken. Consequentie is dat gemaakte fouten ook snel openbaar zijn. Dit zien we niet als een probleem maar als een kans om alert te zijn. En sterker te worden in ons grootste doel: Van Lemmer een plek maken waar mensen elkaar ontmoeten, recreëren, ontspannen, winkelen en werken. Samen met de betrokken en oplettende Lemsters blijven we Lemmer op de kaart zetten.”

Braderie en Dixieland Crackerjackets

Vandaag staan de eerste activiteiten van de maand augustus gepland. Er is een gezellige braderie op de Langestreek en Kortestreek, de sfeer wordt opgeluisterd door de Dixieland Crackerjackets. Zij spelen de sterren van de hemel tussen 13.00 en 17.00 uur.

“Namens BIZ LEMMER wensen we iedereen een gezellig weekend.”