Nog even wat laatste Lemster skûtsjenieuws: vandaag de eerste wedstrijd

Albert Visser is deze editie van het skutsjesilen voor de laatste keer schipper. Zijn zoon Jasper volgt hem op.

LEMMER – Al even geleden is al bekend geworden dat Jasper Visser zijn vader als schipper van het Lemster skûtsje op zal volgen. In oktober neemt hij daadwerkelijk het stokje van Albert Visser over. Ook is er dit  seizoen nog een wisseling in de bemanning: Henri Thijsseling zeilt mee als zwaardeman, op de plaats van Hendrikus Kok. Hendrikus moet het om gezondheidsredenen iets rustiger aan doen, maar zal zeker van de partij zijn en Henri en de rest van de bemanning met hand- en spandiensten op het skûtsje bijstaan.

Vandaag, 3 augustus klinkt startschot voor de eerste wedstrijd in Grou. Maar voor het zover is, zette de Lemster bemanning nog even de puntjes op de i.

Skûtsje op het droge

Zaterdag 27 juli is het skûtsje op het droge gehaald en helemaal schoon gespoten. Het schip is weer picobello en kan zonder remmende aangroei van start! De commissie Amels, die de originaliteitsregels checkt, heeft het schip ook nog even goed bekeken en gecontroleerd. Afgelopen zondag 28 juli heeft de bemanning nog getraind in de baai van Lemmer. Dinsdag is het skûtsje naar Grou vertrokken. Daar zijn ook nog enkele trainingen afgewerkt.

Loting

Lemmer start op 5 augustus bij de Veenhoop op plaats 6 en 9 op Earnewoude. “Hebben we weer wat in te halen” grappen ze op hun Facebookpagina.