3 augustus: Muziekduo Ernst en Robert speelt in de Tsjerke oan it Dok

Ernst Stolz van het duo Ernst en Robert treedt zaterdag op in de Tsjerke oan it Dok.

LEMMER – Op zaterdag 3 augustus speelt Muziekduo Ernst en Robert om 15.00 uur in de Tsjerke oan it Dok in het kader van muziek in de kerk en Tsjerkepaad. Ernst Stolz is een musicus uit Den Haag. Hij studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Utrecht en Tilburg. Hij is vooral werkzaam als muziekdocent maar treedt ook regelmatig op. Ernst studeerde piano, blokfluit, klavecimbel en zang en koordirectie en deed ook nog het post-conservatorium de Viola da Gamba. De laatste jaren heeft hij dit laatste instrument echter verruild voor de (barok)viool. Hij maakt al sinds 2006 elke dag een muziekopname op YouTube en heeft ook enkele CD’s opgenomen met de Viola Da Gamba.

Robert Ouwerkerk

Robert Ouwerkerk is pianist en klavecinist. Hij studeerde bij Wolfgang Wijdeveld piano en klavecimbel aan het Utrechts conservatorium bij Lenie van der Lee en Isolde Ahlgrimm in Wenen. Hij was als docent vele jaren vast verbonden aan de muziekschool van Arnhem. Hij werkte als begeleider in theatervoorstellingen en film, onder andere met het toenmalig zeer bekende Amsterdamse “werktheater”. Als muziekduo kennen Ernst en Robert elkaar al bijna 50 jaar en hoewel niet meer zo intensief als in het begin, spelen zij nog als de mogelijkheid zich voordoet, graag samen.

Even wandelen, rondje Dok of een terrasje pakken

Na afloop van het concert is het gezellig toeven op een terrasje, is een wandeling door Lemmer met zijn vele winkels en monumenten een aanrader en is het rondje Dok gezellig. Ook de Rooms Katholieke Kerk is open en te bezichtigen.
Kijk voor meer informatie op de site www.oudlemmer.nl en voor livebeelden op www.webcamlemmer.nl

Rest van het programma

Hieronder het programma op de andere zaterdagmiddagen, ook om 15:00 uur tijdens muziek in deze kerk:

  • 10 augustus Lemster Palet, live schilderen, dwarsfluit en zang, piano en gitaar
  • 17 augustus en 24 augustus Geen openstelling RK kerk in de Schans is wel open
  • 31 augustus Trio: Zang en muziek
  • 7 september Duo “Klonje”
  • 14 september Trio: zang, piano, trombone
  • 15 september Muzikaal moment en uitreiking Lemster Bokking om 15:00 uur.