Niet iedereen wil skatebaan zoals gemeente beweert

Er is al een pannakooi, een basketbalveld, een muziekschool en aan beide kanten scholen en een kinderopvang. De omwonenden vinden dat wel genoeg. Ze zitten niet op ook nog een skatebaan te wachten.

LEMMER – Dat er een nieuwe skatebaan komt voor de jeugd vinden ze fantastisch. Maar niet weer in hun achtertuin aan de Betelgeuze, waar ook al een pannakooi, een buurthuis, een muziekschool, scholen, kinderopvang, een Multifunctioneel Centrum en een basketbalveld voor het nodige rumoer, vuilnis en overlast zorgen. Bovendien geeft de gemeente al voor de volle honderd procent aan dat de skatebaan op die plek komt. Terwijl deze omwonenden altijd gezegd hebben dat ze tegen zijn en er voor hen nog mogelijkheden zijn om bezwaar te maken. Een vreemde gang van zaken vindt een grote groep bewoners die rond de locatie woont waar die nieuwe skatebaan moet komen.

Hoezo alles in kannen en kruiken?

Ze hebben elke bijeenkomst bezocht om hun stem te laten horen. Verbaasd waren ze dan ook over een artikel op Lemsternijs toen de gemeente liet weten na die bijeenkomst dat alles eigenlijk al in kannen en kruiken is. Een bijeenkomst die bovendien besloten was (ook de pers mocht daarbij niet aanwezig zijn).

Gemeente zadelt ons nu met probleem op

Ze vinden dat de gemeente hen nu met een probleem opzadelt en dat de skatebaan niet in hun buurt hoort. “Alles komt hier nu op 1 locatie. We hebben al de overlast en het lawaai van de pannakooi en het basketbalveld, er zijn altijd jongeren die in de avond samenkomen, er staat nog een buurthuis waar activiteiten zijn en in de zomer heeft de muziekschool de ramen open. Alles op 1 locatie past gewoon niet, dat is te veel. We gunnen iedereen een skatebaan, dat is niet het probleem. Die had een goede plek waar het PAC stond. Maar er is voor gekozen om die daar weg te halen in verband met de nieuwbouw van de school voor voortgezet onderwijs. Dat is hun keuze geweest. Met die keuze worden wij nu opgezadeld.

Reactie gemeente

De gemeente is nogmaals om een reactie gevraagd. Lemsternijs had in eerste instantie al gevraagd of er bezwaren waren van de omwonenden en zo ja of er dan een andere locatie in beeld was. In de achterliggende stukken die op de site van de gemeente waren te vinden, werd wel duidelijk dat er toch flink wat zorgen leefden over (geluids)overlast. Dat kwam niet naar voren uit de directe antwoorden van de gemeente. Lemsternijs vatte alles samen in dit artikel. Op de opnieuw gestelde vragen is nog geen antwoord gegeven door de gemeente. Zodra die binnen zijn, zullen die ook weer worden gepubliceerd.