Skatebaan komt bij speel- en sportveld aan de Betelgeuze

De oude skatebaan.

LEMMER – Er komt een nieuwe skatebaan bij het bestaande speel- en sportveld aan de Betelgeuze in Lemmer, nu die bij het PAC is gesloopt. Volgens de gemeente zijn de meeste omwonenden positief over het initiatief. “De zorgen die er zijn bij de inwoners zijn tijdens de bijeenkomst met ons gedeeld en deze nemen we mee in ons ontwerp. We blijven hierover in gesprek met inwoners en de jongeren die meedenken over de invulling van de skatebaan.” Uit onderzoek is wel gebleken dat de meeste omwonenden bang zijn voor geluidsoverlast. Ook is er angst dat er veel hangjeugd blijft hangen (vooral in de avonduren) die (te harde) muziek afspelen of te hard praten. Ook zijn de buren bang dat er afval en vuil achter gelaten wordt en dat de baan ten koste gaat van het bestaande groen.

Geen andere locatie in beeld

Op de vraag of er van de groep mensen die wel bezwaar hebben zwaarwegende argumenten zijn die er voor kunnen zorgen dat de skatebaan niet op die plek komt antwoordt de gemeente dat er in principe geen andere locaties in beeld zijn voor de baan. “Wanneer er grote bezwaren komen gaan we daarover in gesprek en kijken we naar oplossingen om op deze locatie aanpassingen te doen zodat iedereen tevreden is.”

Planning

De aanleg van de skatebaan zou volgens planning half november 2024 worden gestart.

Inbreng jongeren

Jongeren hebben in een vroeg stadium al aangegeven dat ze mee wilden denken over de skatebaan. Op de vraag of hun inbrengt is gehonoreerd antwoordt de gemeente: “In grote lijnen is het ontwerp uitgedacht en gepresenteerd aan inwoners tijdens de inloopavond. In detail gaan we nu aan de slag met de gebruikerswensen van de jongeren. Dat gaat meer over de functionaliteiten van de baan. Wanneer dat gereed is organiseren we medio september/ oktober opnieuw een inloopavond voor inwoners over het ontwerp.”

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.defryskemarren.nl/projecten/skatebaan-lemmer/