13 – 17 augustus: Lemsterweek

In 2022 werd het Lemster skûtsje kampioen en het feest was een kampioensfeest. Vorig jaar werd het tweede. Zou het dit jaar weer lukken met voor de laatste keer schipper Albert Visser aan het hoofd van de bemanning om het kampioenschap binnen te slepen?

LEMMER – Nog een paar weekjes en dan is het weer Lemster week. Die begint traditiegetrouw met de intocht van de SKS Skûtsjes op dinsdag 13 augustus om ongeveer 19.15 uur.. Het SKS-Skûtsjesilen in en rond de baai van Lemmer is zoals altijd op de woensdag en de donderdag, dit jaar op 14 en 15 augustus. De zeilwedstrijden beginnen traditiegetrouw om 14.00 uur, tenzij het weer anders doet beslissen.

Kermis en feestvieren

Natuurlijk wordt er volop feest gevierd in deze week. In kroegen en op terrassen. Op het strand. Op de straat. En natuurlijk wordt weer gehoopt op de overwinning op het water. Dit jaar is de silerij voor het laatst met schipper Albert Visser op het Lemster skûtsje. Volgend jaar staat zijn zoon aan het hoofd van de bemanning. De kermis is van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus.

Vuurwerk

Om de week af te sluiten is er weer vuurwerk op zaterdagavond vanaf ongeveer 22.15 uur.