Succesvolle startersavond van De Hypotheekshop en Notariaat Lemmer

LEMMER – “Er is veel meer mogelijk dan ik dacht” en “Er zijn tips gegeven die ik nergens op internet had kunnen vinden”. Dit waren enkele opmerkingen van bezoekers aan de drukbezochte startersavond van De Hypotheekshop in Folkk.

Starters goed informeren

Arend Fledderus, die de presentatie namens De Hypotheekshop samen verzorgde met Dorien Koopmans van Notariaat Lemmer, was blij met de positieve reacties. Maar bevestigde vooral dat de bedoeling om starters goed te informeren, zodat hun kansen toenemen bij het bieden op een woning goed geslaagd was.

Juridische zaken

Dat mensen naast een goede financiële voorbereiding ook te maken krijgen met veel juridische zaken zoals een samenlevingsovereenkomst, een testament of de gevolgen van overlijden werd helder toegelicht door notaris Koopmans.

Ouders mee

Sommige jonge mensen hadden hun ouders meegenomen. Nuttig want één van de ouders merkte op dat met een klein beetje hulp van ouders een woning wel bereikbaar was voor zijn kinderen. Fijn voor de kinderen. Maar ook fijn voor de ouders waarvan het oudste nog thuiswonend kind al 27 jaar is.

Informatie nog beschikbaar

En, voor iedereen die niet aanwezig kon zijn bij deze informatieavond is de verstrekte informatie ook nog beschikbaar bij Notariaat Lemmer en De Hypotheekshop in Lemmer.