Tienerschool Lemmer stopt na de zomer van 2024

In 2021 interviewde Lemsternijs de Tienerschool. Links projectbegeleider Jolanda Bakker, daarnaast Herjan Reuten, locatie directeur Zuyderzee Lyceum, naast hem coördinator klas 1 en 2 Moctar Tahirou en helemaal rechts docente Mirthe Kallenkoot van de Tweespan. Allemaal waren ze toen erg enthousiast over de Tienerschool.

LEMMER – De bestuurders van Kyk-scholen en VariO Onderwijsgroep hebben bij ouders, leerlingen en personeel aangekondigd na de zomer te zullen stoppen met de Tienerschool in Lemmer.

Drie jaar geleden gestart als proef

Tienerschool Lemmer is drie jaar geleden als pilot gestart vanuit een samenwerking tussen basisschool Tweespan en het Zuiderzee Lyceum. De Tienerschool Lemmer start in groep 7 van de basisschool en duurt tot het einde van klas 2 van het voortgezet onderwijs.

Hoge uitstroom

“In mei werden we plots geconfronteerd met een hoge uitstroom, gevolgd door het vertrek van kernleerkrachten/coaches. Daardoor zouden er nog maar 11 leerlingen overblijven. Als bestuurders zijn we verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. We hebben helaas moeten vaststellen dat deze te kwetsbaar was geworden”, aldus Hans Wildeboer, bestuurder van VariO. “Hoewel het pijn doet, vinden we wel dat het de meest verstandige keuze is om geen nieuwe leerlingen meer te laten instromen. De leerlingen die al op de Tienerschool zitten, krijgen extra begeleiding om zo goed en zacht mogelijk te kunnen landen op een andere plek in het onderwijs ” vult Bram ten Kate, bestuurder van Kyk-scholen, aan.