21- 23 juni: Lemster Visserijdagen

En maar hopen dat we net zulk weer hebben als in 2019. (Archieffoto)

LEMMER – Op  21, 22 en 23 juni zijn weer de Lemster Visserijdagen. De start daarvan is een viswedstrijd voor de jeugd onder leiding van Jan van der Werf. De viswedstrijd is vervroegd van  18.00- 20.00 uur,  in verband met de wedstrijd Nederland – Frankrijk die om 21.00 uur begint. ‘s Avonds is er voor én na de wedstrijd van het Nederlands elftal , live muziek  van Frerik de Swetser in CaféDeheldvan’63

Zaterdag

Zaterdag is het Oudheidsmuseum in het oude gemeentehuis geopend. Daar kunnen mensen gratis naar binnen en onder andere alles over de visserij “op ‘ e”  Lemmer bekijken. Diezelfde dag wordt op de Kortestreek weer een mooie braderie georganiseerd. Deze zal opgeluisterd worden door Shanty koren. In de middag is er een originele drumband die in het centrum haar kunsten komt vertonen. s’ Avonds is er live muziek in Café de Held van ‘63 (duo Kevin &Andre ) waarmee deze dag wordt afgesloten.

Zondag

Zondagmiddag is het oudheidsmuseum óók geopend en kan men weer genieten van shantykoren, die in het centrum van Lemmer zullen optreden.

LE50

Op vrijdag en zaterdag is het boegbeeld van de Lemster visserij, de LE50, te charteren voor een gezellige rondvaart rondom Lemmer.( info bij de VVV Lemmer). Het gehele weekend lopen er gezellig acteurs van het “Lemster Dickens Festijn “door het centrum mede om “Dickens 2024 te promoten. Verder zullen de toppers Alie en Angela Winters als “Fis-wiefkes “ hun act ook weer opvoeren.

Winkels en springkussen

Natuurlijk zijn het hele weekend ook de winkels in het centrum geopend en staat er bij de HEMA een springkussen voor de jeugd opgesteld.