Tien jaar Repair Café Lemmer

Er werd in dit 10 jaar enorm veel gerepareerd.

LEMMER – Tien jaar geleden in 2014 werd het Repair Café in Lemmer opgezet. Inmiddels viert het zijn jubileum.

Resultaat

Resultaat van 10 jaar Repair Café Lemmer: 948 artikelen aangeboden, ruim 70% gerepareerd. Een resultaat om trots op te zijn. Begonnen met 6 bijeenkomsten per seizoen is dat in de loop van deze 10 jaar uitgebreid naar 10 bijeenkomsten, van september t/m juni. Heel veel tevreden ‘klanten’ dus in die 10 jaar.

Gezellig

En ook steeds meer mensen die gewoon even langskomen omdat het zo gezellig is. Het gratis kopje Fairtrade-koffie helpt daar natuurlijk ook bij. Zo ook de weggeeftafel, waar de boeken in trek zijn, maar ook heel veel leuke spullen van eigenaar wisselen.

Spaarvarken

Voor het Dienstencentrum Senioren is het fijn dat de klanten ook hun tevredenheid laten blijken in de vrijwillige bijdragen die in het ‘spaarvarken’ worden gedaan. Dit zijn zeer welkome giften voor het centrum dat geen leden kent – het is een stichting – maar wel 5 dagen per week, op meestal 3 dagdelen open is. De vrijwilligers hiervoor zijn onbetaalbaar.

Trots en vakantie

“Al met al dus trots op ons centrum, op onze vrijwilligers en zeker ook op het Repair Café. In september is het Repair Café er weer. Nu eerst vakantie,” aldus het bestuur.